keskiviikko 14. syyskuuta 2016

Home sweet Hue!


Terveisiä täältä nykyiseltä kotipaikkakunnaltani Huen kaupungista! Majoituin aluksi aika mukavan prameaan hotelliin, jossa minulla on huoneessani myös eteinen. Hotellin palvelu on innokkaan ystävällistä, paino sanalla innokkaan. Päivittäisen huonesiivouksen lisäksi huoneessa käy joku hotellin henkilökunnasta JOKA KERTA kun olen poissa, vähintäänkin petaamassa sänkyä, taittamassa veskipaprun pään kolmioksi, taittelemassa pyyhkeitä paremmin tai ainakin säätämässä ilmastointia pienemmälle. Olenkin jo neljättä päivää jatkuvassa ilmastointilaitesodassa siivoushenkilökunnan kanssa.

Hue on tällainen melko pienehkö kaupunki, joka on aiemmin ollut Vietnamin pääkaupunkina ja sitä kutsutaan vieläkin ruhtinaiden kaupungiksi, kun majaansa täällä on pitäneet Nguyen-dynastian ruhtinaat. Tuosta ajasta jäljellä Huen linnoitus, joka tietenkin kuuluu Unescon kuuluisaan listaan. Minähän täällä siis harjoittelen Huen yliopiston sairaanhoidon laitoksella seuraavat kolme kuukautta. Tänään oli orientaatiopäivä ja saatiin alustava aikataulu seuraavaksi kymmeneksi viikoksi. Sisätauteja, lastentauteja, kirraa, leikkuria, synnytysosastoa, vastasyntyneiden osastoa. Ekan päivän orientaatio oli just sopivan mittainen; 1,5 tuntia, minkä jälkeen orientoidutaan itsenäisesti loppuviikko. Mun mielestä tämän pituinen työviikko onkin just passeli.


Itse Huen ruokatarjontaan olen ehtinyt vain vähän tutustua. Kun tuntuu näin itsenäisesti, tai turren ystävän, Tripadvisorin avulla, olevan vähän hankalaa löytää "aitoa" vietnamilaista ruokaa. Tietty pitäis vaan mennä sinne missä paikalliset syö, mutta kun olen vähän tällainen ruokaneurootikko ja esimerkiksi epämääräiset lihanpalat meillä nauttii vain Asko, niin olen ollut vähän arka tässä asiassa. Tänään maistoin kyllä paikallista erikoisuutta Bun Bo Hueta, muuten ruokakokemukset Hanoin jälkeen on olleet vaisuja.


Ruoan lisäksi toinen aktiviteettini on lähinnä ollut pysyvämmän ja halvemman majapaikan metsästys. Jos lähitulevaisuudessa on tarvetta näkymykselle jostain Huen majoituksesta, kysykää vain minulta, olen mitä todennäköisimmin käynyt katsastamassa paikan jo. Erikoista täällä on, että kun menee suoraan hotlalta/guest housesta kysymään hintaa, on se aina kalliimpi kuin netin palvelimista. Ja pitkän ajan majoitukseen alennetaan yleisesti hintaa ehkä kaksi euroa/päivä, jep. Meitä saman koulun opiskelijoita on täällä yhteensä viisi, joista kolme sossupuolen opiskelijaa meinaa asua samassa kämpässä ja mahdollisesti samassa huoneessa koko harkan ajan. Ei ikinä, sanon minä! Vaikka kuinka mukavaa porukkaa, niin viimeistään kahden kuukauden jälkeen alkaa naama tympiä. Vai mitä, Asko?

Koska nyt on ollut niin raskas työviikko ja olen melkein käräyttänyt itseni uima-altaalla, lähdenkin tästä heti lomalle viikonlopuksi Hoi Aniin. Sieltä ehkä kivoja kuvia ja jotain kerrottavaakin, toisin kuin tässä postauksessa.


3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Toivottavasti löytyy hyvä majapaikka! :)
Ja kaikki muutenkin menee hyvin siellä. Ihanaa lueskella sun kuulumisia. :)

- Suski

Asko & Irina kirjoitti...

Joo, kokeilen yhtä tänään, katellaan miten viihdyn. Tossa lauletaan kyllä jonkinmoiselle voluumilla karaokea, mutta josko se olis vain viikon ainoa vapaapäivän kunniaksi, eikä joka päivä... Kiva kun jakselet lukea ja kommentoida, kummasti piristää päivää =)

Julia kirjoitti...

Ihana lueskella sun kuulumisia! Täällä kaikki ennallaan ;) Ihania kuvia jälleen kerran...!!