lauantai 24. syyskuuta 2016

Normiviikko Huessa


Eka viikko takana, siinä tosin vain kolme harkkapäivää, kun keskiviikkona pönöteltiin avajaisjuhlissa ja torstaina oltiin sateen vuoksi poissa harjoittelusta. Saatiin (toivottavasti ei) esimakua Huen legendaarisen huonosta säästä, täällä nimittäin on tässä syksyllä kaikista sateisin aika. Ja nämä sateet ei ole Aasian "normaaleja" sadekuuroja, joiden jälkeen aurinko taas näyttäytyy. Täälllä nimittäin satoi TAUOTTA noin kaksi vuorokautta. Ja se vedentulo on järkyttävää, kaduilla on vettä vähintään nilkkoihin, joillakin kaduilla polviin, saakka. Joten torstaina tilanne oli osassa kaupunkia tulvamainen, joten jätettiin harkka siltä päivältä väliin. Ostin ekana päivänä Huessa itselleni jo ison sadeviitan, joka on todella maksanut itsensä jo takaisin; olen kirjaimellisesti kahlaillut kaduilla sateesta välittämättä. Nököttäminen täällä omassa huoneessa on nimittäin aika tappavan tylsää.

Suomalaiset, ruotsalaiset ja vietnamilaiset opiskelijat

Harjoittelussa meno jatkui loppuviikosta samaa rataa, lääkäri kuulustelee käsittämättömällä englannilla meiltä eri asioita, potilashuoneissa observoidaan parinkymmenen muun opiskelijan ja hoitsuopettajan kanssa, joka pääsääntöisesti kääntää meille englanniksi asioita ja yritetään arvailla mistä on kyse. Potilastapauksia viime viikolta: dengue-verenvuotokuume (arvioisin, että ennuste potilaalla aika heikko) ja akuutti haimatulehdus (jota on tullut jo useita vastaan ja joka kuulemma aiheutuu jostain loisesta vedessä/ruoassa, eikä ilmeisesti alkoholista, jota me epäilemme tietysti heti syyksi). Tässä muutamia kuvia osastolta, valokuvaaminen vaikuttaa olevan ihan ok, itse kyllä vältän kuvien ottamista potilaista.


Kuka ei kuulu joukkoon?

Lääkärin kierrolla...

Sade lakkasi onneksi viikonlopuksi ja otin alle polkupyörän ja pyöräilin Huen linnoitukselle, joka siis on kaupungin vetonaula. Just sopivan pilvinen sää, jotta jaksoi kävellä linnoituksella. Aika monet osat on restauroimatta, mutta Unesco on monen osalta mukana. Tulevaisuudessa varmaan tulee hienoa jälkeä esimerkiksi Vietnamin sodassa tuhoutuneiden osien kohdalla.





Kuninkaallisia riisikakkuja eli banh khoai

Nem lui eli possua ja yrttejä riisipaperirullien sisällä, DIY

3 kommenttia:

Asko kirjoitti...

Älä laita noita ruuan kuvia, mulle tulee nälkä ;) Mulla oli täällä tosi hyvä jalkavaimo, mutta se häypyi johonkin ja ruuan taso on laskenut hurjasti. T. Asko

Asko & Irina kirjoitti...

Tule tänne syömään! Mä olen lopettanut kokkaamisen.

T. Irri

Julia kirjoitti...

Huh heijaa! Onneksi kyseessä on vain harkka. Nimittäin työskentely tuollaisissa "kaaosmaisissa" olosuhteissa rupeaisi varmaan pidemmän päälle jurpimaan? Kyllä meillä vaan on täällä Suomessa ainakin nämä terveydenhuollolliset asiat hyvin. Tosin, heti mietin, että Suomessa on paljon yksinäisiä, että omaisten varaan ei voi kyllä laskea mitään. Sääli! Tosin, emme ehkä ole sellaista kansaa, että haluaisimme koko suvun päivystämään ja hoitamaan sairaalassa ollessa...Siellä tietenkään ei ole vaihtoehtoja. Kuulostaa kyllä hurjalta, että sairaalavuoteellakin nukutaan lähes päällekkäin!

Kiva kun kirjoittelet kuulumisia ja laitat kuvia! Piristää kummasti työpäivää!