keskiviikko 9. marraskuuta 2016

Vauvapesulasta päivää!

Ja synnytysosastolta huomenta! Pääsin osallistumaan osaston päivittäiseen vauvojenpesuoperaatioon. Joka aamu yksi kätilö kylvettää osaston vauvat. Koko operaatio tapahtuu kello 8-11 välillä yhden kätilön ja kahden paikallisen sairaanhoitajaopiskelijan toimesta. Äideille/perheille jaetaan vuoronumero, minkä perusteella he tuovat vauvansa pesuun. En saanut selville, millä perusteella numerot jaetaan. Pesula toimii siis niin, että äidit on jonossa pesuhuoneen ulkopuolella vauvan, vauvan varusteiden (pyyhe, pesulappu, vaippa tai ei, huopa ja puhtaat vaatteet) ja numerolappunsa kanssa. Kun oma vuoro tulee, äiti antaa numerolapun ja vauvan pesulinjastoon kätilölle, joka riisuu (1 minuutti) ja kylvettää (n. 2 minuuttia) vauvan. Tämän jälkeen vauva siirtyy sutjakasti kylvetysosaston linjastolla eteenpäin kuivauksen (1 minuutti) kautta pukemiseen (1 minuutti). Tämän jälkeen kätilö luovuttaa vauvan huutamalla tämän numeroa vauvan oikealle omistajalle. Vauvoja on päivittäin noin 70, joten ei ihme, että operaatio on ripeää. Me opiskelijat harjoittelimme tänään pesuja ja lähinnä varmaan häiritsimme normaalia pesurutiinia.

Tässä vanhemmat (harvinaista kyllä isät...) jonottaa vauvapesulaan...

Vaatteiden poistamispiste + kuivaus, jonossa tulossa jo seuraava vauva... kiirettä pitää!

Pesupiste

Tässä pesupisteessä ei olla tyytyväisiä... kokematon käsittelijä...

Ok, no nyt vähän helpotti jo...

Joo, nyt on jo ihan ok...

Vauvan luovutus pesun jälkeen... "Numero 18!"


Kovan työn jälkeen tarttee kunnon eväät...


Saatiin myös opetusta synnytysopista; Leopoldin otteet, joilla tutkitaan sikiön asentoa kohdussa. Opettajat Duc ja Binh.

Ja täällä on pikkusen satanut vettä...

Ja jos joku tarttee tuliaisia, voin tuoda...

4 kommenttia:

Annemi kirjoitti...

Ai kauhee jos joku ei osaa lukea tai ymmärrä numeroita ja ottais väärän lapsen. Kuvat on upeita.

Annemi kirjoitti...

Ai kauhee jos joku ei osaa lukea tai ymmärrä numeroita ja ottais väärän lapsen. Kuvat on upeita.

Anonyymi kirjoitti...

Onkohan joku sanonta jos lapsi ei muistuta vanhempiaan, että varmaan pesussa vaihtunut?? 😉

Asko & Irina kirjoitti...

Joo, kuinkahan äidit vastasyntyneensä tunnistaa... Onneksi mä en ollut vastuussa oikean vauvan ja äidin yhteensovittamisesta. On muuten vauvojenpesukiintiö täynnä; yhtenä päivänä pestiin 24 vauvaa, mikä ei oo mitään hoitajien jokapäivän 70 vauvalle...